Nieuws

15/04/2019 - Schema-eisen VVAK 2019/2020 gepubliceerd

Persbericht   11 april 2019   Schema-eisen VVAK 2019/2020 gepubliceerd   De documenten voor het Voedsel- en Voederveiligheidscertificaat Akkerbouw (VVAK) voor het seizoen 2019/2020 zijn vanaf nu beschikbaar. VVAK 2019/2020 is op een aantal punten geactualiseerd. Dit heeft geleid tot een aantal nieuwe eisen en een aantal vervallen eisen.   Zo z ...

29/01/2019 - Updates FSSC22000 4.1

Because of GFSI-benchmarking requirements these updates have to be applicable by Certification Bodies to audits performed from 01-01-2019! Overview updates/changes: 1) Completing immediate correction minor NC’s and providing/uploading evidence  A minor nonconformity shall be issued when the finding does not affect the capability of the managemen ...

29/01/2019 - VMT in gesprek met ISACert: Trending in food 2019 - Van systeem naar cultuur

Voedselveiligheid, integriteit en kwaliteit als bouwstenen. Vanaf 1 februari 2019 wordt er tegen de nieuwe Global Standard Food Safety issue 8 (BRC Food)-norm getoetst. Een belangrijke toevoeging is de aandacht voor de food safety culture. Een belangrijke verandering is dat organisaties worden getoetst op ‘normen en waarden’ op het gebied van ...

29/01/2019 - Primeur: met blockchaintechnologie via smartphone herkomst van vlees na te gaan

Vinçotte ontwikkelde samen met een Belgische start-up een digitale traceerbaarheidsoplossing van vlees voor Carrefour. De Farm-to-Shop oplossing maakt gebruik van een dynamische QR-code die op het product wordt aangebracht tijdens het verpakkingsproces. Deze code kan vervolgens met elke type smartphone gescand worden door iedereen die de herkomst ...

13/12/2018 - Uitreiking eerste SimplyOK certificaat

We zijn trots dat we vanuit Vinçotte Isacert het allereerste certificaat van SimplyOK hebben mogen uitreiken aan Dutch Spices.  SimplyOK is een nieuwe audit die zich richt op het allergenenbeheersysteem. Aandachtspunten zijn oa het voorkomen van kruisbesmettingen, de hoeveelheid allergenen die achterblijft in het proces en het uitsluiten van punt ...