GLOBALG.A.P.

De officiële documenten voor GLOBALG.A.P. zoals de zelfbeoordelingslijst, officiële hulpdocumenten en het algemeen reglement worden door Foodplus gepubliceerd in het ‘Document Centre’ op de GLOBALG.A.P. website. Via onderstaande link kunt u de gepubliceerde documenten benaderen:

AH-Protocol (Add-on op GLOBALG.A.P.)

Voor de benodigde documentatie van het AH protocol verwijzen wij u door naar uw afnemer (AH service provider). Uw afnemer kan u van de benodigde documentatie voorzien ter voorbereiding op de audit.

GRASP (Add-on op GLOBALG.A.P.)

Ter voorbereiding op het GRASP assessment kunt u de officiële documenten vinden in het ‘Document Centre’ op de GLOBALG.A.P. website.  Hier kunt u documenten downloaden zoals de criteria, checklist en het nationale interpretatie document. Via onderstaande link kunt u de gepubliceerde documenten benaderen:

Voor GRASP heeft men ook een specifiek deel op de GLOBALG.A.P. website gereserveerd waar u additionele informatie kunt raadplegen. Dit deel van de website kunt u via onderstaande link benaderen:

Tesco NURTURE (Add-on op GLOBALG.A.P.)

Met ingang van 01.01.2017 is Tesco Nurture een aanvullende module (‘add on’) op GlobalG.A.P geworden. Het aantal criteria is sterk gereduceerd en worden voortaan in combinatie met de GLOBALG.A.P. audit getoetst. De criteria incl. aanvullende informatie kunt u raadplegen via onderstaande link:

Planet Proof

De meest recente en geldende Planet Proof certificatieschema’s staan gepubliceerd op de website van Stichting Milieu Keur (SMK). Op de website van SMK vindt u een zoekfunctie waarmee u de criteria specifiek voor uw teelt kunt vinden door de productnaam in te voeren in de zoekfunctie. Via onderstaande link kunt u de zoekfunctie rechtstreeks benaderen:

GLOBALG.A.P. protocol opslag- en sorteerbedrijven

Het protocol is een afgeleide van de normelementen uit de GLOBALG.A.P. standaard die betrekking hebben op het normonderdeel ‘producthandling’. De officiële documenten zoals de zelfbeoordelingslijst vindt u in het ‘GLOBALGAP Document Centre’ via onderstaande link (gebruik het zoekcriterium "Opslag vereisten"):