Download deze service (PDF)

CEPA-certified®

Met CEPA-certified® maakt u de kwaliteit van uw plaagdierbeheersing internationaal aantoonbaar.

Bent u actief in plaagdierbeheersing? Vragen uw klanten naar een borging van een kwalitatieve bedrijfsvoering volgens een internationale standaard?

Neem contact op
service img

Vinçotte ISACert certificeert uw bedrijf conform de CEN-EN 16636 standaard (CEPA-certified®).

De standaard is ontwikkeld door CEPA, de Europese koepelorganisatie van plaagdiermanagement brancheverenigingen. CEPA staat voor de Confederation of European Pest Management Associations. CEPA heeft kennis en deskundigheid uit heel Europa bij elkaar gebracht en CEN opdracht gegeven om één Europese norm te ontwikkelen op het gebied van plaagdierbeheersing op basis van 'Integrated Pest Management (IPM) (officiële naam standaard is CEN-EN 16636). 

Steeds meer regelgeving waarmee plaagdierbeheersbedrijven te maken krijgen komt vanuit Brussel. Eén van de doelstellingen van CEPA is harmonisatie van de voor de branche relevante regelgeving waaraan ‘CEPA-certified®’ certificatie een positieve bijdrage moet leveren. Veel Europese landen zijn aangesloten bij CEPA waardoor draagvlak voor het keurmerk is ontstaan binnen Europa. Opdrachtgevers hebben steeds vaker behoefte aan plaagdierbeheersing, aantoonbaar uitgevoerd volgens een internationale standaard.

U vraagt een offerte aan bij Vinçotte ISACert voor een CEPA audit. Na akkoord zullen wij telefonisch een afspraak met u maken voor het uitvoeren van een audit. Nadat de audit met goed resultaat is afgesloten ontvangt u van ons het certificaat en mag u het logo CEPA-certified voeren.

Voorafgaand aan de audit is het belangrijk dat u kennis neemt van de CEPA-norm en de nodige voorbereidingen treft. Een exemplaar van de CEN-EN 16636 norm (engelstalig) kunt u aanschaffen bij www.NEN.nl. Voor inhoudelijke informatie inzake ‘CEPA-certified®’ kunt u zich richten tot stichting KPMB. Deze heeft een overeenkomst gesloten met CEPA waardoor deze de belangen behartigen van CEPA in Nederland. Vinçotte ISACert heeft vervolgens een overeenkomst gesloten met KPMB voor uitvoering van de audits.

  • Informatie over ‘CEPA-certified®’ kunt u vinden op www.cepa-europe.org;   
  • Voor inhoudelijke vragen over ‘CEPA-certified®’ kunt u terecht bij stichting KPMB welke de belangen voor CEPA in Nederland behartigd www.kpmb.nl;
  • Vinçotte ISACert kan een ‘CEPA-certified®’ audit in combinatie uitvoeren met bijvoorbeeld een IPM rattenbeheersing en/of VIP (KAD) audit;

Voor bedrijven die hun kwaliteit aantoonbaar willen borgen volgens een internationale standaard kan ‘CEPA-certified®’ een oplossing zijn. Het is een erkende standaard in veel lidstaten van Europa.

Neem contact op