Download deze service (PDF)

IPM Rattenbeheersing

Met het certificaat IPM Rattenbeheersing mag u rodenticiden buiten toepassen.

Bent u actief met knaagdierbeheersing rondom gebouwen en voedselopslagplaatsen?

Neem contact op
service img

Vinçotte ISACert certificeert uw bedrijf conform het certificatieschema 'Beheersing van rattenpopulaties om gebouwen en voedselopslagplaatsen', beter bekend als IPM Rattenbeheersing. Deze inspecties kunnen wij aanbieden bij agrarische- en professionele plaagdierbeheersbedrijven.

Voor bedrijven die de mogelijkheid willen behouden om buiten rodenticiden te blijven gebruiken, is het per 1 januari 2017 verplicht om zich te certificeren. Dat heeft de overheid zo bepaald en dit is geregeld door het Ctgb via het wettelijk gebruiksvoorschrift (WG). De standaard IPM rattenbeheersing is opgesteld en uitgegeven door NVPB in overleg met PLA..N., LTO, Ctgb en IL&T, waarbij KPMB optreed als schemabeheerder.

U dient een offerteaanvraag in bij Vinçotte ISACert. Na akkoord zullen wij telefonisch een afspraak met u maken voor het uitvoeren van een audit. Wij zullen uw organisatie aanmelden bij het KPMB, dit hoeft u niet zelf te doen. De certificering is gebaseerd op het  certificatieschema en - interpretatiedocument ‘beheersing rattenpopulaties rondom gebouwen en voedselopslagplaatsen’. Ter voorbereiding op de audit dient u kennis te nemen van de inhoud en daar waar nodig uw bedrijfsvoering aanpassen.

Een auditor van Vinçotte ISACert bezoekt uw organisatie waar o.a. uw administratie wordt beoordeeld en een aantal locaties fysiek wordt bezocht om de praktijk te beoordelen. Bij goed resultaat ontvangt u van ons het certificaat en wordt u door ons ingeschreven in de database van het KPMB als gecertificeerd bedrijf.

  • Informatie over ‘IPM rattenbeheersing’ kunt u vinden op www.kpmb.nl;  
  • Het handboek ‘beheersing rattenpopulaties rondom gebouwen en voedselopslagplaatsen’ met bijhorend certificatieschema wordt beheerd door het KPMB;
  • Vinçotte ISACert kan een audit IPM rattenbeheersing in combinatie uitvoeren met bijvoorbeeld een CEPA audit;

Voor bedrijven die rodenticiden buiten willen toepassen is het verplicht om te werken volgens het IPM principe en zich te laten certificeren. De verplichting voor certificatie is wettelijk bepaald waarbij de wetgever zal toezien op handhaving. 

Neem contact op