isacert.com
Download deze service (PDF)

Dutch HACCP

Wij certificeren bedrijven in de Food sector met een ambachtelijk karakter die graag externe deskundigheid gebruiken voor optimalisatie.

U heeft een mooi bedrijf en maakt ambachtelijke producten. U levert producten aan (collega) bedrijven en/of instellingen bij u in de buurt of in uw regio. Uw afnemers wensen een bewijs dat de voedselveiligheid van uw producten is geborgd met behulp van een HACCP-systeem. Uw adviseur komt enkele keren per jaar langs voor assistentie. De audit van de certificatie-instelling is een prima instrument om te toetsen of u nog steeds aan de wet voldoet en of uw voedselveiligheidssysteem nog steeds up-to-date is. Tips van de auditor zijn welkom.

Neem contact op
service img

ISACert is geaccrediteerd voor het verstrekken van HACCP certificaten in de Food sector. Onze auditoren zijn ervaren professionals en worden speciaal geselecteerd zodat ze bekend zijn met de “best practices” in uw sector. Door hun ervaring bij grote en kleine bedrijven kunnen ze zich prima verplaatsen in uw situatie en reële afwegingen maken bij de beoordeling van uw situatie. Door hun expertise zijn ze een prima gesprekspartner voor u en uw adviseur. Door hun enthousiasme inspireren zij tot optimalisaties.

Met onze audits weet u dat uw systeem voldoet aan wat afnemers en de overheid van uw verwachten. Het door ISACert verstrekte HACCP certificaat is een bevestiging dat u in staat bent om veilige producten te produceren. Het is voor u een bevestiging dat u de juiste keuzes heeft gemaakt en dat uw adviseur u goed van dienst is geweest. Het ISACert certificaat wordt door uw afnemers erkend en is voor hen een bevestiging dat u binnen uw sector een prima handelspartner bent.

 • De HACCP-norm wordt beheerd door de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV).
 • Informatie over HACCP-norm is te vinden op www.foodsafetymanagement.info.
 • De HACCP-documenten zijn te downloaden via bovenstaande site.
 • De HACCP-norm dekt de activiteiten van alle bedrijven in de keten van de levensmiddelensector die product gerelateerd zijn: van boerderij tot supermarkt. De eisen zijn niet van toepassing voor de toeleverende en dienstverlenende bedrijven zoals verpakkingsmaterialen, machine bouw en schoonmaak.
 • Alleen de voor HACCP geaccrediteerde certificatie-instellingen mogen HACCP certificaten verstrekken. ISACert is door de RvA geaccrediteerd.
 • Voor productiebedrijven geldt een controlefrequentie van 2 keer per jaar. Voor logistieke en handelsbedrijven kan de controlefrequentie terug worden gebracht naar 1 keer per jaar bij voldoende resultaat.
 • De HACCP-norm is niet GFSI erkend.

Het HACCP certificaat van ISACert is een goede keuze voor:

 • Kleinere, ambachtelijke bedrijven met een positieve kwaliteitsambitie.
 • Bedrijven die aan afnemers willen laten zien dat de voedselveiligheid op een verantwoorde manier is geborgd.
 • Bedrijven die een externe toetsing wensen van hun voedselveiligheidssysteem om te checken of het nog up-to-date is.
 • Bedrijven die behoefte hebben aan een gesprekspartner die zo nodig de vinger op de zere plek legt.
 • Bedrijven die een stapje extra willen zetten en daarom trots zijn op het behaalde certificaat.

ISACert is een toonaangevende audit, verificatie en certificatie-instelling voor de levensmiddelen- branche en aanverwante sectoren. ISACert verzorgt audit- en certificatie diensten met een goede kwaliteitsreputatie. Wij voeren gedetailleerde en prikkelende audits uit op het niveau wat belanghebbenden van ons verwachten. Het is onze missie om bij onze klanten niet alleen de compliance te beoordelen, maar hen tevens te inspireren tot verdere optimalisaties.

Neem contact op